2013. aug. 24.

Eligazító

Posted on 8/24/2013 by unggor

Rövid eligazítás arról, hogy mit és hol érdemes keresni a honlapon:

A lényeg: a kis vízkör:  A honlap alapszemlélete egy egységes természeti-társadalmi folyamat értelmezés, aminek a középpontjában a kis (vagy táji) víz-körforgás áll. Ez a folyamat a motorja, egy tájegység léptékében a természeti működés kiteljesedésének (teljesítményének), ami - végső soron - az ott elérhető életminőséget szabja meg. Ezt, a természet és társadalom-tudomány területeket átfogó összefüggésrendszert mutatjuk be, ahogy az számunkra (tapasztalataink és olvasmányaink alapján) egy egységes rendszert alkot. Ezt egy statikus struktúrába szerveztük:

Ezen túl van a honlap dinamikus része, ahol blog formában illesztünk be új tartalmakat.
Tudományos kirakós: Az újabb és újabb tudományos eredmények, hol alátámasztják, hol továbbgondolásra késztetik ezt, a kis víz-körforgás minőségén alapuló természeti-társadalmi értelmezési keretet. Ezeket a felbukkanó új eredményeket követjük nyomon és helyezzük az összefüggés-rendszerünkben, mint egy puzzle következő darabját.
Vízpolitika: Szakpolitikák formálják itthon és külföldön is a víz-erőforráson alapuló jólét fenntarthatóságát és elosztását. Próbáljuk nyomon követni a lényeges folyamatokat.
Budapest - 2013:
Vélemények: Néha kiírjuk magunkból a véleményünket víz és kapcsolódó ügyekben. 
Saját: A honlap készítőinek idevágó munkái, megjelenései
Facebook: Elindítottuk a Szelídvízország Facebook oldalt, ahol az új bejegyzésekről adunk hírt és eszmecserélünk róluk.

Elsősorban a 2013-as budapesti rekord árvíz utóéletéről a blog.hu-n is megjelenünk néhány írással

No Response to "Eligazító"

Leave A Reply